Ирина Сардарева Къща на Шапките    

Традицията на уникалните дизайнерски шапки   
Как да изберем правилната шапка Ирина Сардарева
Как да изберем правилната шапка?

Избор на шапки в Къщата на шапките на Ирина Сардарева Шапките са чудесен аксесоар, който може не само да ви предпази от слънцето и да ви стопли през зимата , а да ви придаде изискан стил и да накара всички да Ви забележат.

„Когато избирате шапка, вземете под внимание следните детайли”, съветва Ирина Сардарева. „На първо мястото поводът, ще определи каква да бъде тя, след това особеностите на вашата фигура и накрая овалът на лицето. Не избирайте шапка за подарък на друг човек. Рядко ще уцелите. Шапката трябва да се пробва.”, добавя още известната шапкарка.

Избор на шапка според повода:

Съществуват шапки за всякакви поводи – от ежедневни и строго официални, за специални поводи като сватби и разходка в градина до шапки за конни надбягвания. И през този сезон шапката е хит сред модните аксесоари. Тенденцията в момента е една и съща шапка да може да се носи както за ежедневни, така и за официални поводи, като се комбинира добре с облеклото.

Избор на шапка според фигурата:

  • Ако сте с дребна фигура, избягвайте големи шапки с широки периферии. За вас са подходящи шапки със средни и малки периферии и средно високо бомбе, което ще издължи визуално фигурата ви. Ако все пак предпочетете шапка с по-голяма периферия, тя трябва да е асиметрична или да се носи под ъгъл.
  • Ако сте с едра фигура, изберете шапка с широка периферия, която оптически ще коригира вашите пропорции.
  • Ако сте висока, избягвайте шапки с високо бомбе. Ще ви отиват големи шапки с широка периферия и богата украса.

Избор на шапка според овала на лицето:

  • Ако имате продълговато лице, изберете шапка с широка периферия и ниско бомбе, която няма да подчертава издължения овал.
  • Ако лицето ви е кръгло, изберете шапка с асиметрична форма. Ще ви подхождат и шапки с високо бомбе и средна по размер периферия.
  • Ако лицето Ви е овално, вие имате голям избор, тъй като на Вас ви подхождат повечето шапки. Изберете тази, с която се чувствате неповторима и съвпада с вашия стил.
  • Ако лицето ви е с формата на сърце, трябва да знаете, че широката периферия не е подходяща за вас. По-добре изберете шапка със средна по размер периферия, която ще даде хармония на лицето ви, а долната му част няма да изглежда прекалено тясна.
И накрая, „за да изберете своята шапка, пробвайте, 50, 60, а защо не 100 шапки, докато намерите точно тази, която ще изрази вашето настроение”, казва Ирина Сардарева.


Авторски права Шапки Ирина Сардарева 2010. Всички права запазени.


Направено от Sofia Web Works, част от Инвест България Груп. Член на Български текстил